BBQ-weetje van Staf & Bianca


Tijd voor een BBQ-vleesweetje van Staf & Bianca over die vermaarde Bavette. Wat is dat eigenlijk?

De slager snijdt van de dikke rand van de vang de bavette, een steak met een volle smaak. Het vlees heeft een paar weken rijping nodig vanwege de stevige structuur en de aanwezige vliezen. De rijping zorgt dat het vlees malser wordt.

Breng het vlees op smaak met zout en peper. Leg de bavette eerst een paar minuten op het hete deel van de barbecue. Draai om en geef de andere zijde ook een paar minuten hitte. Gaar het vlees vervolgens op een minder hete zone. Het vlees is klaar bij een kerntemperatuur van 50°C. Dan is een korter gerijpte bavette rosé of medium. Gun het vlees na het vakken een paar minuten rust. Zo krijgen de sappen die veel smaakstoffen bevatten de tijd om zich over het vlees te verdelen. Snij het vlees met een scherp mes dwars op de draad in plakjes en bbq'en maar.

Ga voor alle tips en echt goed vlees voor de bbq eens langs bij Keurslagerij Staf & Bianca