Foodblog Het Witte Paard: bourgondisch en gezellig

Vanavond zijn wij uitgenodigd in Etten-Leur bij restaurant Het Witte Paard, wat tevens ook een hotel is. Het sfeervolle restaurant is gezellig gemaakt met muziek en gaf een warm binnenkomst. Het vriendelijke personeel geeft ons een mooi plekje met uitzicht over het park. 

Vanavond gaan we van de nieuwe kaart proeven in drie gangen. We ontvingen de kaart en namen een kijkje tussen de wijnen. De ruime keuze maakte het ons moeilijk maar met de hulp van de fijne bediening kregen we een mooie rode wijn aangeboden. De keuze viel op de Blauburgunder Pinot Nero, een fruitige wijn uit Italië. 

Als aperitief kregen we een mooi opgemaakt plateau met bruschetta's. Pesto, grove groente en tomaten tappenade, alle drie compleet verschillend en erg lekker! De menukaart arriveerde in een schilderij, geheel in thema van Van Gogh, een heel leuk detail.


We kozen voor de zalm carpaccio met limoen mayonaise en rode ui met daarbij een steak tartaar met zwarte knoflook, cornichons en sjalotjes. 

De eerste gang werd opgediend. De zalm carpaccio was een rijk gevuld bord en de steak tartaar mooi afgewerkt met een ei geel bolletjes, deze maakte de tartaar erg romig van smaak. 

Voor de tweede gang kozen we een entrecote in rode wijnsaus met seizoen groente. De entrecote was medium gebakken en hierdoor lekker mals. De rode wijnsaus gaf het vlees een mooie smaak, zeker in combinatie met de eerder gekozen rode wijn. 

Naast de entrecote kozen we voor een saté van kippendij met pindasaus, cassave, atjar en krokante ui. De zachte kippendij was goed gebakken en de atjar was een frisse afwisseling bij het gerecht. Bij het hoofdgerecht kregen we ook een schaaltje friet met mayonaise om te delen. 

Na de eerste twee gangen zaten we al aardig vol en de bediening vroeg vriendelijk of wij even wilde wachten met het dessert. In deze korte pauze konden wij genieten van het mooie uitzicht van het park. Het dessert werd geserveerd en wij zagen een heerlijke cheesecake limoen met een bolletje oreo ijs. 

Naast de cheesecake verscheen een romanoff met verse aardbeien. De romanoff zoet van smaak en fruitig door de aardbei. We sloten de avond af met een fijne avondwandeling, het was een warme herfstavond en we kijken terug op een gezellige avond met het vriendelijke personeel van Het Witte Paard.