Lente, dat betekent asperges!

Vandaag verwacht Gilbert Sweep de allereerste asperges van het jaar te gaan oogsten op zijn bedrijf De Santspuy in Etten-Leur. Deze asperges kun je diezelfde avond nog op je bord verwachten bij Restaurant De Zwaan!

Wat voor stunt wordt het dit jaar?


Elk jaar verzinnen ze een ludieke manier om de asperges vanaf boer Sweep naar het restaurant te brengen. In het verleden zijn ze zoal vervoerd per helikopter, luchtballon, Formule 1, drone en een parachute. 

Als vandaag het weer meezit zullen de eerste asperges vandaag rond 16:00 vervoerd worden. Rond 16:30 zal het “Ettense Witte Goud” op spectaculaire wijze  op het marktplein voor de deur van De Zwaan. Dit bijzondere transport zal begeleid worden door de burgemeester van Etten-Leur, boer Sweep van De Santspuy en Roland Peijnenburg van Restaurant De Zwaan. Hierna zullen zij samen genieten van deze heerlijke Ettense specialiteit, natuurlijk gecombineerd met wijn van dezelfde landerijen.