Nieuw geopend: Heinde in Etten-Leur
De tafels zijn gedekt, de lichten gedimd en het team staat te popelen: vanaf vandaag is Etten-Leur een bruisende horecazaak rijker. In het prachtige monumentale pand waar voorheen Tillia en De Zwaan gevestigd waren, opent vandaag het twintigste filiaal van Heinde, een sfeervol all-in dining restaurant waar je onbeperkt kunt genieten van 60 gerechten en 5 bijgerechten, zónder eindtijd.
Achter deze nieuwe hotspot staan Joren Blom en Niels van ’t Wout, die tijdens hun huwelijksreis het idee kregen om samen een eigen zaak te openen. Grappig genoeg zaten ze ooit op dezelfde school, zonder dat ze dat toen van elkaar wisten. Het zaadje werd geplant bij een bezoek aan een andere Heinde-locatie. “Het was zo goed en zo mooi, dat we dachten: dit moeten wij naar hier brengen,” vertelt Joren.
Met jaren ervaring in de horeca, Joren runde eerder La Cubanita en Niels heeft jarenlange ervaring in de keuken, en een gedeelde passie voor gastvrijheid, gingen ze vijf jaar geleden op zoek naar een geschikte locatie. In oktober 2024 viel alles eindelijk op z’n plek in Etten-Leur. Na drie maanden verbouwen en een intensieve voorbereiding gaat vandaag eindelijk de deur open.
Met een team van maar liefst 64 medewerkers (en nog openstaande vacatures) willen Joren en Niels hun gasten meteen de aandacht geven die ze verdienen. Met intensieve trainingen inclusief het proeven van alle gerechten, zodat ze weten wat ze serveren én er goed over kunnen adviseren, staan ze helemaal voor de gasten klaar.
“De sfeer zit er al goed in,” zegt Niels. “Tijdens de proefavonden op 24 en 25 juni hebben we superveel positieve reacties gehad. Daardoor konden we de puntjes op de i zetten en voelen we ons klaar voor de echte start.”
Hoewel het restaurant uiteindelijk plek biedt aan zo’n 150 gasten, starten ze bewust met 60 zitplaatsen. “Zo kunnen we de service perfect houden, én is het voor het personeel ook leuk werken,” aldus Joren. “Afwisseling is belangrijk, we werken dus niet met vaste plekken. De ene keer sta je achter de bar, de andere keer ben je gastheer of gastvrouw. Dat houdt het fris.”
Joren staat aan de voorkant en regelt de administratie, Niels leidt het keukenteam. Samen vormen ze een sterk duo dat gastvrijheid én kwaliteit hoog in het vaandel heeft.
Het menu bestaat uit meer dan 60 kleine gerechten en 5 bijgerechten: van verrassende sushi tot hartige streetfoodklassiekers. Favorieten van de heren? De krokante sushi roll (favoriet van Joren), de ijsmacaron (favoriet van Niels) en op de proefavonden viel de ‘Chicken Waffel’ in de smaak, een briljante vegetarische creatie waar géén kip in zit, maar die dat wél doet vermoeden. Ook vegetariërs en veganisten kunnen er dus hun hart ophalen; er is volop keuze, zonder in te leveren op smaak of variatie.
Bij Heinde kun je onbeperkt eten en drinken voor een vaste prijs (€37,50 doordeweeks / €42,50 in het weekend). Er is geen eindtijd, je bepaalt zelf hoe lang je blijft tafelen. Je kunt er dus heerlijk ontspannen genieten in het monumentale pand aan de Markt 7.
Heinde Etten-Leur is vanaf vanavond dagelijks geopend vanaf 17.00 uur. Dus of je nu lang wilt tafelen met vrienden, een romantische avond plant of gewoon trek hebt in iets bijzonders, Joren, Niels en hun team staan voor je klaar.