Chef Igor pakt uit.. met Tonijn

Komende weken pakt chef Igor Bochev van Taverna Igor in Etten-Leur extra uit met gerechten die oprecht een sterrenpredicaat verdienen. Op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober start hij met tongstrelende gerechten van verse tonijn. Alles gemaakt vanuit een geelvintonijn die een lengte kan bereiken van 239 centimeter.


De geschiedenis van deze vis in de gastronomie is diep geworteld in de oudheid en er zijn duizenden kookmethodes. Japanse koks voegen tonijn toe aan sushi en sashimi. In Italië kun je licht aangezette tonijn kopen in de vorm van carpaccio en in Spanje kun je een stoofpotje van aardappelen, paprika en tonijnfilets proberen.


Geelvintonijn wordt ook wel "zeekoe" genoemd vanwege zijn ongewone vleessmaak. Het vlees van deze tonijnsoort maakt indruk met zijn diversiteit aan smaak. De beste delen van tonijn om te eten bevinden zich in de buurt van het hoofd en de nek.


Taverna Igor nodigt u uit voor een bijzonder avondje tonijn:

*Spicy tartaar

Gehakt van de staart van de vis, met jalapeño, rode ui, rode chilipeper en limoensap

*Premium tataki (buik)

Van buiten verbrand, van binnen rauw, licht gemarineerd in Matsuhisa Nobu saus - met rode ui, druivenpitolie, rijstazijn en mosterd

*Rug steak (Blauw Rare)

Gemarineerd met honing en kimchi. Geserveerd met knapperige salade en limoen

Menuprijs € 59,50 inclusief aperitief; verrassingsdessert optioneel

Aanschuiven uitsluitend op reservering
Maximaal 30 personen per dag
Reserveren kan alleen telefonisch en tot 12:00 uur op de dag zelf. Bel 076-5013145