Foodblog : Een verwennerij bij Restaurant Petits Saveurs

Gelegen op het betoverend hofje genaamd Het Regiment, vind je het restaurant Petits Saveurs. Vanaf het moment dat we binnenstappen, worden we verwelkomd met een warme glimlach van restaurantmanager Wouter. We krijgen een mooi tafeltje aan het raam wat uitkijkt op het terras. Dit belooft een avond vol gastronomisch genot te worden.

We starten met een aperitief. Een rosé huiswijn en een huisaperitief. Een cava met sinaasappel likeur. Dit geeft ons de tijd om de zaak te bewonderen. We proosten op een gezellige avond.

Petits Saveurs is gevestigd in Etten Leur en staat inmiddels 5 jaar bekend om hun gastronomische verrassingsmenu's. We hebben de keuze uit 3-4 of 5 gangen. De keuze is vlees, vis, vegetarisch of een combinatie ervan. Alle menu’s kunnen begeleid worden door een wijn arrangement of een nip arrangement. We kiezen voor het 4 gangen verrassingsmenu, gecombineerd met een zorgvuldig samengesteld wijnarrangement. Een combinatie vis/ vlees en mijn tafelgenoot gaat voor vlees. Laat me je meenemen op een smaakvolle Safari door de heerlijkheden die Petits Saveurs te bieden heeft. De avond begint met een verfrissende en levendige amuse: gazpacho van avocado, komkommer en ui, gegarneerd met een subtiele poeder van zwarte olijf. Deze smaken opent de smaakpapillen en maakt ons klaar voor wat nog komen gaat.

Het voorgerecht is mooi opgemaakt. Het eerste gerecht bestaat uit malse blokjes verse tonijn, kort gebraden met sushi-kruiden, vergezeld door een gel van kokos en limoen en verse witte asperges. De balans tussen de verschillende smaken is heerlijk. De donker uitziende rosé heeft een volle, toch licht kruidige tonen met frisse zuren. De geur van aardbei en ander rood fruit is een treffende combinatie. Het andere gerecht is een combinatie van wafelham, witte asperges en een zachte hollandaisesaus. Dit word nog eens onderstreept door de Hongaarse witte wijn wat een frisse afdronk heeft. De blend van diverse druiven heeft tonen van citrus. Het is een perfecte start van deze smaakvolle avond.

Als tussengerecht worden we beiden getrakteerd op een romige aspergesoep. De zachte textuur en de rijke smaak van de asperges, prei en ei vullen ons met lente vreugde. Het is een prettige pauze tussen de smaken van het voorgerecht en het bereidt ons voor op het hoofdgerecht van de avond.

Er wordt een Duitse rode wijn geschonken. De Spatburgunder is een krachtige jongen. Dit komt mede door de rijping op de houten vaten. De geuren van kers en framboos komen boven drijven. Het lijkt ons een zware wijn maar de smaken zijn vol en licht romig. 


Een prettige begeleider bij het nieuwe gerecht. We worden beide verrast door de lamshaas, geserveerd met zoete aardappel, krokantje van Wonton en een mooie jus van sesam. De combinatie van de lamshaas met de uitgesproken smaken en texturen is simpelweg verrassend.



Als aangename verrassing worden we verwend met een pre-dessert: een mini Madeleine afgetopt met dulce de leche en geserveerd met tutti frutti. Het is een smakelijke traktatie die ons even doet wegdromen. Dan is het tijd voor het langverwachte dessert. Mijn dessert is een kunstwerk op zich: een tartelette van gele room met sinaasappel, seizoensfruit en een crème van lavendel. Elke hap is een lichte lente smaak en kent zachte texturen. Dit nagerecht word begeleidt door een subtiele zoete wijn met een fruitige afdronk. De tonen van abrikoos en sinaasappel begeleidt het gerecht aangenaam. Het is een waardige afsluiter van deze smakelijke avond. Het andere gerecht is een kaasplank met kazen uit Zwitserland, Frankrijk en Nederland. Dit wordt geserveerd met een gekoelde dessertwijn, een Banyuls wijn uit Banyuls sur Mer. Deze wijn valt tussen een rode wijn en Port in en past daarmee goed bij de geserveerde kazen

We zijn goed verwend en dragen Petits Saveurs een warm hart toe. Ga jij daar een volgende keer ook op smaak Safari door je smaakpapillen te laten verwennen? Iedere maand hebben ze een ander menu, dus kans dat je tweemaal hetzelfde krijgt is klein.